Absurt åtal mot barnläkare

Detta inlägg har uppdaterats med ny information, se Orimligt åtal mot barnläkaren vid Astrid Lindgrens sjukhus

3 svar

 1. Hon har erkännt att hon stängde respiratorn, föräldrarna ville att barnet skulle bli friskt!!

  • Det stämmer inte med vad DN uppgivit. Föräldrararna var med på att den livsuppehållande behandlingen skulle avbrytas. Man avbryter aldrig denna behandling utan anhörigas medgivande så det råder ingen tvekan om att de var med på det. Dessutom var hjärnan så svårt förstörd att barnet aldrig skulle blivit friskt utan hade legat där som ett okontaktbart kolli resten av livet. Det är denna vetskap som leder till att man beslutar avbryta behandlingen.

 2. TILLÄGG

  Om du tvivlar på att föräldrarna godkände avlivningen, läs då DN den 10 mars 2009 utdrag:

  [Förädrarnas advokat] Peter Althin bekräftar också att föräldrarna gav läkarna sitt godkännande att stänga av respiratorn.

  Det är ytterst märkligt att föräldrarna gör en stor affär av att man gav en eventuellt stor dos av tiopental när respiratorn stängts av. Det väsentliga var ju att man genom att stänga av respiratorn påbörjat avlivningen av barnet.

  Om barnet sedan dog av tiopentalet i stället för av den oundvikliga kvävningen till döds berättigar det inte till att rubricera detta som dödshjälp – det var ju redan dödsdömt i och med att man stoppat den konstgjorda andningen.

  Jag har en gång arbetat som barnläkare och vet att det är mycket svårt att dosera mediciner till sjuka spädbarn. Genom åklagarnas tokiga paragrafgrytteri har man skapat en osäkerhet hos läkarkåren som medför att man inte kommer att våga ge tillräckligt mycket för att säkra att avbruten respiratorbehandling inte medför lidande.

  Detta är ett absurt och omänskligt åtal som skulle vålla mycket onödigt lidande om det skulle resultera i en fällande dom, vilket vore högst märkligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: