Kommande poster

Här är en lista på en del av de poster som är på gång – bra att veta om du funderar på att prenumerera på denna blogg. För närvande är jag mycket upptagen så det kan dröja lite.

Hur du kan förebygga hjärtinfarkt

Forskning tyder på att det faktiskt är möjligt att minska och till och med eliminera åderförkalkningshärdar och därmed minska risken för hjärtinfarkt. Men det handlar inte om att äta mager kost och minska kolesterol – de metoderna har svag vetenskaplig underbyggnad.

Ont i nacke-axlar-rygg – bra tips

Jag är bland annat ryggläkare och har forskat på belastningsskador. Har en hel del råd att ge som kan vara nyttiga. Ett förhandstips – var noga med att få i dig ordentligt med antioxidanter, inklusive D-vitamin (se nedan).

D3-vitamin – solvitamin som alla behöver

Depression, mental obalans, dålig sömn, sämre tankeförmåga, trötthet, sämre försvar mot infektioner, skydd mot vissa former av cancer är några effekter av detta viktiga vitamin. Nya rön tyder på att det även är en viktig antioxidant. Behovet har kraftigt underskattats av modern medicin och gränsen för högsta säker dos är klart felaktig – det kan bildas mer än 10 ggr så mycket i huden vid en halvtimmas helkropps-solning.

Magnesiumbrist – vanlig – förvärrar stress

Magnesiumbrist är mycket vanlig av flera skäl och förvärrar stressymptom som spänningar, oro, irritabilitet mm. Stress ökar  i sin tur magnesiumbehovet. I stort sett samtliga fall med hjärtinfarkt har befunnits ha låga halter av magnesium.

Hjärnstress – mycket vanligt

Vårt moderna liv belastar hjärnan med massor av intryck och problem. Det finns lösningar som kan öka stresstoleransen.

Varför Yoga inte bara är en modegrej

Yoga bygger på en avancerad kunskap om hur man balanserar kroppens energier och utvecklar djupare inre jämvikt.

Hur du kan minska riskerna med mobiltelefonering

Många är oroliga och det skrivs mest om riskerna med strålningen. Visst kan headset och bluetooth göra en del, men det finns ytterligare saker som du kan göra ganska enkelt.

Mättat fett är hälsosamt

Nya rön vederlägger teorin att mättat fett är skadligt. Tvärtom förlänger det livet, minskar cancerrisken och förbättrar hälsan.

Global uppvärmning – det går att få politikerna att enas

Hjärnstress hos politiker gör dem kortsynta, egotrippade och  aggressionsbenägna – ingen bra sits för kloka långsiktiga lösningar. Kan vi göra något åt detta?

Surdegsbröd – gott och nyttigt

Det är fritt från fytinsyra som effektivt förhindrar upptaget av järn, zink, magnesium och andra viktigta mineraler o spårämnen. Men samtidigt är fytinsyra en bra antioxidant med hälsosamma effekter. Råd hur du skall kunna lösa detta och både få i dig mineraler och fytinsyra.

Annonser

4 svar

 1. Hej igen !
  Jag har den senaste veckan blivit övertygad om att jag lider av amalgamförgiftning.
  Har aldrig under alla mina år av sjukdom stött på någon som nämnt att det skulle kunna vara det jag lider av.
  När jag nu har studerat de olika symptom som kan uppkomma av kvicksilverförgiftning undrar jag varför detta inte är mer diskuterat ?
  Om jag fick önska ett kommande inlägg, skulle det vara mer information om detta !
  Tror det är relevant för en väldig massa männniskor !

 2. 1. Amalgamsjukdom är en vetenskapligt dokumenterad realitet. Men det förnekas av myndigheterna för att en sanering av de hundratusentals människor som har amalgam skulle kosta miljardbelopp.
  2. Kronisk kvicksilverförgiftning är svårdiagnosticerad för att den ger upphov till många ospecifika symptom. Det fanns en amalgamenhet vii Uppsala Akadameiska sjukhus som behärskade diagnostiken, men den lades ned. Det sägs att orsken egentligen var att dess diagnostik bekräftade ett alltför stort antal fall – blev kostsamt för samhället. Men officiellt var man ”kritisk” mot deras diagnostik metoder.
  3. Det är möjligt att du har den sjukdomen om du har mycket amalgam i munnen.

  Jag har tyvärr blivit mycket upptagen så jag ser inte när jag skall hinna skriva om det för närvarande.

 3. 28 årig till synes frisk 3 barns mor är jag.
  Det hela började November 2007 då jag blev extremt trött, fick värk i nacke och huvud, kände mig luddig i huvudet och fick lättare att få blåmärken.

  Diverse undersökningar gjordes men inget fel hittades. Jag tyckte mig bli bättre och gav upp att hitta eventuella fel i kroppen.

  April 2010 satte karusellen igång igen.
  Tryck över bröstet-känsla
  Klump i halsen känsla
  Ont över epigastret och diafragman.
  Ont över hela bröstkorgen och känsla av att det är tungt att andas
  Kraftig yrsel,
  svimningskänslor,
  muskelvärk i rygg, nacke och axlar. Huvudvärk/Migrän.
  Muskelsvaghet.
  Domningar i olika delar av kroppen.
  Och dessa blåmärken som poppar upp utan att jag överhuvudtaget kan minnas att jag gjort mig illa (nu snackar vi 2-6 blåmärken som kan komma under 2 dagar och sitta kvar i 2-3 veckor).
  Muskelvärk åt det extrema hållet efter fysisk ansträngning. Det räcker med 10 min lätt jogging för att jag ska ha så ont att jag knappt kan lyfta armarna nästa dag.

  En husläkare som har tagit sköldkörtelprover, B12 prover, borreliaprov, blodvärden, s-kortisol, vita blodkroppar, blodstatus med diff, gjort gastroskopi, fiberoptik genom näsa/hals, magnetröntgen med kontrast med skalle, CT med kontrast på buken, CT kontrast på kroppspulsådern, neurologiskt EMG och EenG samt en lungröntgen.
  Inga fel hittas och jag diagnostiseras som utbränd och deppresiv trots att jag själv inte tror att detta är psykiskt.
  Ytterligare en specialist tittar på mig och säger eventuell EDS bindevävssjukdom.

  Och här står jag. Mitt i vården. Eller ovården kanske man ska säga.
  Ingen verkar vilja sätta diagnos på mig och ingen vet vad som är fel och jag vet inte vart jag ska vända mig.

  Jag trillade över din blogg och insåg att du verkar vara en sån läkare jag hade önskat att stöta på inom vården. Jag vet att du inte längre är verksam men i hopp om att få mitt liv tillbaka så skriver jag och undrar om du har några uppslag….??

  Tack om du orkade läsa.
  Vänligaste hälsningar
  Clara

  • Problemet är att jag arbetar utomlands sedan flera år för att den svenska regeringen har beslutat att det är kriminellt för läkare att bota folk med naturliga metoder. Är för närvarande överlupen med arbete och kan inte ta nya patienter ens telefonvägen.

   Blåmärkena visar att detta definitvt inte är något psykiskt. Utbrändhet vållar inte blåmärken och inte heller kraftig muskelvärk och domingar – befängt att avfärda på detta sätt. Bara detta att det kommer ”anfallsvis” utan att du, vad jag förstår utsats för väsentliga ändringar eller påfrestningar är ett tecken på att en specifik kroppslig sjukdom ligger bakom. Så fungerar inte ”utbrändhet”. Detta behöver utredas närmare. Jag kan inte ställa diagnos enbart på din beskrivning tyvärr.

   En visserligen inte så vanlig sjukdom som dock stämmer med flera av symptomen är Trikinos som vållas av en rundmask som man kan få i sig av att äta rått eller otillräckligt genomkokt kött – främst fläskkött kan innehålla trikiner, även hästkött (korv fr utlandet – kanske sån där rökt korv med dåligt kokt kött).

   Trikiner vållar blåmärken, muskelsmärtor särskilt i bröstkorgen och vid andning och andningssvårigheter för att andningnsmusklerna angrips i särskilt hög ustrräcknig. Kan även ge magsmärtor etc. Trötthet, huvudvärk kan förekomma.

   Gå till husläkaren och be honom testa med avseende på trikiner!

   Om det inte är trikinor är mitt tips att gå till någon kvinnlig äldre (över 60 år) privatläkare helst i invärtesmedicin med gott rykte. Kvinnor har bättre förmåga att se helheter och ställa diagnoser på grundval av komplexa data medan män tenderar att förlora sig i detaljer (detta grundar jag på hjärnforskningsfakta).

   Hoppas du beställt automatiskt email-svar så du får detta snart.

   Bästa hälsningar,
   Jaan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: