Aspartamfrågan 2 – svar från livsmedelsverket

Har nu fått svar från en professor vid livsmedelsverket som hävdar att man noggrant uttrett alla larmrapporter. Men det finns inga belägg för att dom därvid sållat bort den stora mängden företagsfinansierade forskningsrapporter som enligt professor Walton i USA till 100% förnekar att Aspartam är farligt. Walton fann att däremot 80% av alla oberoende studier rapporterad  hälsorisker med Aspartam inklusive risk för cancer.

Och Livsmedelsverket kommenterade inte de ovedersägliga bevisen för att det ursprungliga godkännandet av Aspartam kunde endast ske genom grov korrumption där man helt ignorerade allvarliga varningssignaler från forskare?

Livsmedelverket är en av de statliga myndigheter som de internationella livsmedelsföretagen har mest att vinna på att korrumpera. Det är väldokumenterat att storföretagen missbrukar korrumption för att gagna sina intressen, se tex Corpwatch.

Tyvärr är det idag lätt att helt dölja mutor genom att överföra pengar till ”skatteparadis” – Cayman Islands o liknande. Det fordras stor moralisk styrka att stålsätta sig mot erbjudanden av miljonbelopp på hemligt konto (en miljon är småpotatis mot vad dom vinner på att tex aspartam inte stoppas).

Hoppas ingen på livsmedelsverket är korrumperad, men jag undrar ibland om alla nyckelpersoner har den moraliska styrkan. Storföretagen brukar utreda vilka som har en svag punkt – ekonomiska problem, stora lån, stora behov av extravagant liv och fokuserar på sådana personer.

Jag hoppas få ytterligare förklaringar från Livsmedelsverket – tills dess kvarstår misstanken att dom lägger locket på av tvivelaktiga skäl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: