Om Dr Jaan

Mitt namn är Jaan Suurküla. Född i Estland, och uppvuxen i Sverige.

Under mina läkarstudier fick jag forskarutbildning i farmakologi. Detta gav en betydligt djupare  insikt i läkemedlens sätt att påverka kroppen än vad läkare har i allmänhet.

Jag blev medveten om att de allra flesta läkemedel inte är ”läkande medel”, utan de är symptomdämpande gifter eller inriktade på att slå ut oönskade element (antibiotika, anticancermedel) på ett sätt som  praktiskt taget alltidmedför skadliga bieffekter.

Senare utförde jag forskning på åldrandeprocessen som ledde mig till en övertygelse om att modern medicin är inne på fel väg med sin inriktning på dämpning av symptom istället för bot. Genom att dämpa symptom elimineras motivationen att åtgärda de faktorer som vållat sjukdomen. Man ”sövs in” i ett tilltagande kroniskt sjukdomstillstånd. Sjukvårdskrisen är en logisk följd av den starka tonviketen på symptombehandling.

Detta medförde att jag kom att inrikta mig på alternativa sätt att förebygga sjukdom och att befrämja god hälsa. Jag har funnit och själv erfarit att man kan leda även svåra ”obotliga” sjukdomar i läkning med alternativa terapier.

Har även forskat på belastningsskador och detta ledde till att jag under 90-talet anlitades jag av TCOs rättskyddenhet som rådgivare och medicinsk sakkunnig i rättsärenden beträffande arbetsrelaterade besvär i skuldra-nacke och rygg.

Har även utbildat mig i ”ortopedisk medicin” (”kiropraktik för läkare”) och har vidareutveklat en amerikansk ”mjuk” rygg-behandlingsmetod (Muscle Energy Technique), som jag använt i omkring 25 år (jag kom till insikten att de plötsliga ryck som många kiropraktorer/naprater använder, kan medföra svårläkt skada i undantagsfall). Därtill en amerikansk diskbråcksbehandlingmetod som givit mkt bra resultat.

Min inriktning nu är att skapa en klinik för integrativ medicin där man tillämpar det bästa från olika behandlingssystem, med tonvikt på naturläkekonst. Efter omfattande studier av olika system har jag kommit till slutsatsen att ayurveda har den mest djupgående, stringenta och avancerade kunskapen om prevention och läkning. Terapin kommer att ha denna kunskap som teoretisk grundval men hämtar även insikter från den på teoretisk nivå närbesläktade kinesiska medicinen. Därtill kommer metoder från ett flertal andra system  att användas, med särskild inriktning på behandling som kan aktivera regenerering av sjuka eller förstörda organ. Se min artikel ”Kan mirakulös läkning genom ayurveda och ECIWO förklaras?

Kliniken för integrativ medicin har en arbetsgrupp som utformat en affärsplan och nu söker sponsorer. Den kan tyvärr inte lokaliseras till Sverige på grund av att man i lag förbjudit läkare att använda alternativa läkemetoder.

Mer detaljer om mig finner du i beskrivningen på min webbsida.

Jaan Suurküla

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: